VERKSAMHETEN//OSS /PERSONAL

VEM ÄR VI

                       Hej och välkomna till oss!

Vi heter Maria och Magnus Herbst och det är vi som driver Hildesborgs hunddagis och hundpensionat.


 Jag Maria har jobbat i hundbranschen som hundtrimmare i 17 år. Mitt trim heter Mariashundtrim och har funnits i Malmö hela tiden. Jag är utbildad hundtrimmare och har fått mitt diplom 1997 hos Helene Nilsson på Stora Hammars gård i Höllviken som var uppfödare på welsh terriers samt domare på diverse raser. 

I utbildningen deltog jag även deras hunddagis som ingick i utbildningen där jag fick goda kunskaper om regler, djurhållning, rangordning.

December 2009 tog vi över Hildesborgs hunddagis/hundpensionat som ligger oss varmt om hjärtat.

 Både Magnus och jag har 2012 gått en utbildning hos Aurora Hundtjänst i Stockholm och fick diplom inom flockhantering. Här hos oss jobbar vi med hundar i flock så denna utbildningen var självklarhet för oss. Vi fick lära oss om hur man kontrollerar en hundflock, läsa individer, rangordning, förutse beteenden mm. Vi har ett brinnande intresse för hunden och vårt resultat i vårt arbete står för trygghet ,noggrannhet, säkerhet och gemenskap det är viktigt för oss att hunden trivs.

Magnus är förskollärare i botten och har jobbat i 16 år i skolan och förskolan. Han har haft egen hund lika länge och har ett stort intresse för hunden som vän. Vi har 5 barn sammanlagt och själva ett antal egna hundar. Ni är varmt välkomna till oss.

Mvh Maria & Magnus

http://www.mariashundtrim.se

Jennifer

Jennifer är anställd här hos oss sen 2011.

Hon har har en 3 årig utbildning inom djurhållning som hon läst på Svalövs naturbruksgymnasium där hon även var delaktig i deras hunddagis.Jennifer har en godkänd utbilidning som motsvarar kriterierna för att jobba på hunddagis / pensionat.

Tog studenten 2011 och varit anställd sedan dess. Jennifer är är noggrann och ett gott öga till alla hundarna som får sin del av kärlek och klappar. väldigt duktig i sitt arbete med hundarna.
Jennifer har ett stort hjärta för djur och hundar och haft 2 goldens samt idag 3 hundar Micki (papillon) - Trazzel (mellanpudel) - Mira ( powder puff)

Johanna

Johanna har varit anställ hos oss sen 2012.

Johanna gick gymnasieutbildning  i Ystad på Österport skolan inriktning djurvård & hund . När hon hade sin  praktik hamnade hon hos oss på Hildesborg. Vi tyckte redan då att hon hade bra hand med hundarna. Så vi anställde henne att jobba varannan helg och vissa kvällar. Hon jobbar även på loven och storhelger. Johanna är en klippa som är engagerad och ställer upp i alla väder. Johanna har stort hjärta för hundar och har själv en Yorkshire kille som heter Melvin samt har hon en egen häst som hon rider och sköter om på sin fritid.


Johanna fortbildade sig hos Maria Herbst som är certfierad hundfrisör. Johanna har gått 1 årig utbildning hos Maria Herbst för att bli hundfrisör åren 2013-2014. Efter utbildningen stod klar med erhållet Diplom så erbjöd vi Johanna att ta över vår gamla hundtrim då Maria hade flyttat in i den nya lokalen på gården. Så idag hyr Johanna in sig och driver sitt eget hundtrim ( Johannas Hundtrim) Bra kombination tycker hon själv. Både vara sin egen samt ha en trygg anställning hos oss.  


Marcus

Marcus är anställd hos oss sen sommaren 2014.

Marcus har haft hundar hela sitt liv och har ett hjärta för våra fyrbenta vänner.
Marcus har utbildning inom trädgård sektorn och han är den som fixar och donar så att utemiljön ser fin ut. Han vår handy man, han fixar med stängsel och lagar och justerar om något gått sönder. Marcus jobbar även tillsammans med oss med våra hundar här på Hildesborg och får ta del av verksamhetens arbetsuppgifter. Marcus fortbildar sig inom området hund kontinuerligt.

PRAKTIKANTER

Vi har inte något anställningsbehov .Men vi tar emot 1 praktikant åt gången.

Vi samarbetar med Svalövsgymnasium och har elever därifrån som läser Djurhållning och jordbruk samt inriktning hund.

Vi ser gärna andra sökande som som delar vårt intresse för hunden och har hundvana.

Om ni vill sommarjobba här så kan ni vända er till Ung i Sommar då vi har ett sammarbete med dem. Platserna lottas slumpmässigt ut. Länk 
www.malmo.se/ungisommar


För intresseanmälan ser vi gärna att ni mailar oss och beskriver lite om er själva.

 

Om Dagis och Pensionatet

Här får hundarna leka och umgås i våra stora hagar som omfattar 6000kvm, 2 st hagar är 2000kvm stora och de andra 4 hagarna är i varierande storlekar.
Alla hagar har fina gräsmattor med lite buskar och träd och det finns tillgång till färskt vatten.
Hundarna vistas tillsammans i olika grupper och vi ser till att de hamnar i rätt grupp och hittar sina hundkompisar som de passar bäst ihop med.
Det är vårt jobb att lära känna er hund, tyda dess signaler och ombesörja deras behov.

OBS!! kravet är att er hund måste kunna vistas med andra hundar i mindre eller större grupper.
Vi som jobbar här är alltid ute tillsammans med era hundar för
lek och kel samt ger dem stimulans och ser till att de har det bra i sin grupp. För de hundar som vill leka med sina hundkompisar eller oss personal så finns vi till hands. Vårt motto är att hunden ska ha det roligt hos oss och några vill leka och busa medans andra vill bara snusa och göra sina behov, de väljer själva.

När vi varit ute är det dags att gå in till våra boxar för vila med soft musik i bakgrunden.
Naturligtvis bor er hund tillsammans med sin rumskompis i
en godkänd box enligt jordbruksverkets regler och vi följer
deras föreskrifter. Alla boxar städas varje dag.

Er hund bor tryggt och säkert och inga obehöriga har tillträde in till hunddagiset förutom vi personal och husse och matte förstås. Vi har kodlås till alla husen och ni får en kod som ni knappar in så öppnas dörren, väldigt uppskattat detta gäller hundar som går på dagis.