JOBBA I FLOCK

SVERIGES ÄNDA KURS I PRAKTISK FLOCKHANTERING

Den 25 mars 2012 gick vi en praktisk flockhanterings kurs hos
Mimmi Jarneld i Stockholm där hon driver Auroa Hundtjänst. Mimmi är känd ifrån media och har en lång rad utbildningar inom ämnet hund. Hon har mer än 11 000 timmars erfarenhet av praktisk arbete med hundar i flock.

Det var denna kurs som intresserade oss eftersom vi jobbar med hundar i flock. Vi fick lära oss att vägleda en hundflock, läsa individer, rangordning och förutse beteenden hos varje enskild hund. Mimmi har ett unikt sätt med sina mjuka metoder.

Alla hundar ska bli sedda för den individ som den är. Man måste vägleda hunden i rätt riktning och det är viktig att vi som jobbar med hundarna gör så att hunden ser oss som sin flockledare.

Viktiga punkter till en balanserad grupp!
Vara vägledaren.
Konflikthantering.
Korrigering.
Fjärrdirigering.
Inkallning.
Ge beröm.
Ge belöning med godbit.
En balanserad grupp är recept på sund gruppdynamik.

Vi alla har olika uppfattningar när det gäller att tolka ämnet hund. Man får ha olika sätt att leda på och i vår värld ser vi det på olika sätt.

Vi vill tacka dig Mimmi för din kunskap och ditt förhållnings sätt. Att vara lyhörd till hunden och att se varje hund som en viktig roll i gruppen med ditt mjuka sätt och tålamod, aldrig höjde du rösten eller var hård fysiskt.
Vi rekommenderar dig varmt till våra kollegor.

Maria & Magnus Herbst


Från vänster. Maria ,Mimmi, Magnus

Din rubrik

Ögonkontakt mellan förare och hund. Här jobbar jag med Habibti som är en Shiba.

Din rubrik

Mimmi ger oss instruktioner.

Din rubrik

Dialogen..

Din rubrik

Magnus ger belöning.

Din rubrik

Ut på fältet! Dags att utöva praktiskt på inkallning och korrigering.

Din rubrik

Ett glatt gäng som gick denna flockhanterings kursen.Vi kunde dela med oss av våra erfarenheter ,och vi alla jobbade med hundar i vardagen. Här tillsammans med en del av hundarna, dom var 17 st och alla hade Mimmi full kontroll över.En trygg balanserad grupp .Mimmi har hunddagis och dessa är hennes flock och alla är tillsammans samtidigt.Då gäller det verkligen att man har en balanserad trygg grupp och ett tydligt ledarskap.